Рекламні конструкції на транспортних розв’язках у Києві приберуть вже після завершення строку дії документів, повідомляють у КМДА.

«Майже всі конструкції з мостів на транспортних розв’язках уже демонтували, і відповідні роботи тривають», – заявили в КМДА.

Управління з питань реклами КМДА виграло справу у Верховному Суді про недопущення продовження строку дії погоджень для реклами на мостах. Зокрема, йдеться про 54 конструкції.

Транспортні розв’язки – це нульова форматна зона, пояснюють у КМДА. Там не дозволяють розміщувати будь-які рекламні засоби. Мета цих правил – зменшити надмірну кількість зовнішньої реклами, яка псує вигляд міста і перешкоджає безпеці містян.

«Місто чітко дотримується норм і не здійснювало демонтаж конструкцій, які мали чинні документи», – зазначає начальниця управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук. Але після завершення строку дії відповідних документів, їх повторно не видають і не продовжують, – додають в управлінні.

   

У Києві змінили правила розміщення вивісок на фасадах будинків. Зокрема, ввели вимогу щодо відстані між вивісками для одного власника. Також розміщення вивісок на об’єктах культурної спадщини допускатимуть лише у вигляді конструкцій, що складаються з окремих літер і не мають пласкої основи, кронштейнів чи маркіз.

   

Напередодні на Дмитрівській вулиці демонтували понад 200 рекламних вивісок. Ідеться про частину вулиці від Національного цирку до перехрестя з вулицею Павлівською. Протягом останніх двох тижнів від незаконної реклами там очистили ділянку довжиною 700 метрів. Загалом у червні «Київреклама» демонтувала понад дві тисячі незаконних рекламних засобів і вивісок. 

Обкладинка: «Київреклама»