Інспекція з питань благоустрою Дніпра виявила графіті та яскраві малюнки на будівлі магазину одягу на вулиці Шевченка, 22, йдеться на сайті міської ради.

Магазин був зачинений, тож інспектори закріпили припис на табличці приміщення. «У власників є час зафарбувати графіті та малюнки до наступного тижня», – зазначав завідувач сектору контролю опорядження фасадів відділу благоустрою інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради.

Якщо власник не оспорять фасад, йому випишуть протокол і оберуть суму штрафу на адмінкомісії. Для юридичних осіб сума штрафу складає від 850 до 1 700 гривень.

Інспектори нагадують, що після виписаного протоколу перефарбували фасад на історичній будівлі кав’ярні на вулиці Гоголя, 10. «Частина будівлі була пофарбована у яскраво-рожевий колір. Будівля розташована в історичному ареалі міста й це говорить про те, що не можна змінювати зовнішній вигляд фасаду», – каже завідувач інспекції.

Інспектори просять дізнатися статус будівель, де планують ремонти та узгоджувати дії з Головним архітектурно-планувальним управлінням та іншими відповідними службами міськради.

Цьогоріч уже виписали 447 приписів і лише сім протоколів. «Приблизно 96% підприємців сумлінно виконують правила благоустрою міста й одразу ж реагують на припис», – зазначають інспектори. 

   

Напередодні в Києві затвердили порядок створення муралів. Нові правила визначають механізм нанесення муралів, утримання, збереження, демонтаж і процедуру ухвалення рішень.  

Для розгляду створили окрему комісію з питань погодження ескізів і локацій розміщення монументальних розписів у Києві. Художники мають розказати про мету й концепцію стінопису, його художню і культурну цінність, актуальність і соціальний вплив, гармонійне інтегрування в урбаністичний простір.

Обкладинка й фото: Дніпровська міська рада