Подати заяви до міжнародного реєстру збитків, завданих армією РФ, у «Дії» тепер можуть власники пошкодженого й зруйнованого житла на тимчасово окупованих територіях.

Тепер сервісом можуть скористатися усі українці, чиє майно зруйноване внаслідок російської агресії. Зокрема, якщо житло розташоване в зоні бойових дій, право власності не зареєстроване в реєстрі речових прав чи немає акту про пошкоджене майно від місцевої влади й ви не подавались на програму «єВідновлення».  

Подати заяву можна на порталі «Дія», у каталозі послуг «Заява про відшкодування збитків». На основі цих заяв запустять механізм для компенсацій. 

   

Подати заяви у «Дії» до міжнародного реєстру збитків про пошкодження й руйнування житла, завданих російською агресією, можна з 2 квітня. Тоді реєстр почав роботу в Гаазі.

Спершу українці могли подати заяви про знищені або пошкоджені приватні, дачні й садові будинки, квартири й інші житлові приміщення. Для цього треба було бути власником майна, що зареєстроване в Державному реєстрі речових прав (ДРРП), і мати акт про обстеження від місцевої влади.

Обкладинка й фото: «Дія»