Жінок навчать водити міський і комунальний транспорт у межах пілотного проєкту за підтримки Мінінфраструктури України та представництва «ООН Жінки».

Мета проєкту – забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію водійок у сфері міського та муніципального транспорту. Ініціатива спрямована на подолання дефіциту кадрів та упереджень щодо професій.

«Дефіцит водіїв автобусів у регіонах складає приблизно 30%, а це шість тисяч співробітників», зазначив заступник Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач. Проєкт дасть жінкам нові навички та доступ до роботи водійками автобусів.

Які завдання ініціативи?

  • створити нові робочі місця і можливості професійного розвитку жінок у сфері громадського транспорту відповідно до вимог транспортної реформи в Україні і європейських стандартів;
  • розширити можливості працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень;
  • інтегрувати стандарти дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сферах пасажирського транспорту.

У межах проєкту жінок навчатимуть для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Вона підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

На пілотних комунальних підприємствах проведуть цикл навчальних заходів щодо впровадження стандартів дотримання прав жінок на робочому місці і загального моніторингу дотримання прав жінок серед комунальних підприємств.

   

Напередодні КП «Київський метрополітен» запустив набір на безкоштовні навчальні курси. Навчання триватиме 26–28 тижнів, учасники отримають стипендію приблизно 8000–8500 гривень. Після завершення курсів, кандидати отримають посвідчення на право керування електропотягом і зможуть працювати в метрополітені.

Однак з’ясувалося, що керівництво метрополітену відмовляє жінок працювати машиністками потяга. Одна з кандидаток розказала, що начальник не планує брати жінок на роботу, бо «він особисто не можу вчити жінок» та «жінки не можуть у кабіну залізти».