На вулиці Кирилівській у Києві облаштовують першу трамвайну зупинку віденського типу, повідомляє спільнота «Націонал-Урбанізм».

«Попри те, що вулицею поки не їздять низькопідлогові вагони й позитивний ефект від платформи не буде таким помітним, це дуже гарна новина. Місто приходить до того, до чого мало прийти ще давно», – кажуть активісти.

Зупинки віденського типу роблять у країнах ЄС для маломобільних пасажирів. Вони мають підняті платформи, які полегшують посадку у громадський транспорт. Якщо трамвайна колія не йде впритул до тротуару, то облаштовують підвищення відрізку смуги руху.

У 2023 році під час ремонту на Кирилівській кияни закликали облаштувати «віденські зупинки». Проте тоді у Київавтодорі зазначили, що облаштування зупинок зробить водовідведення неможливим, оскільки на вулиці відсутня дощова каналізація.

Водночас у 2024 році обіцяли розглянути облаштування «віденських зупинок» за наявності фінансування.

   

У Вінниці облаштували «віденські зупинки» у листопаді 2023 року. Також у межах реконструкції вулиці Батозької проклали нові трамвайні колії, поремонтували зупинки, тротуари і створили велоінфраструктуру.

Фото: «Націонал-Урбанізм»