На 15 пляжах Києва знайшли кишкову паличку, повідомляє КМДА. 

КП «Плесо» провело дослідження якості води й виявило, що проби не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, тобто індексу ЛКП (лактопозитивної кишкової палички). 

На яких пляжах виявили кишкову паличку

«Золотий» біля моста Патона

«Передмістна Слобідка» на острові Венеціанський

«Чорторий» у парку «Муромець»

«Наталка» на Оболоні

«Центральний» на Трухановому острові

«Молодіжний» на острові Венеціанський

«Дитячий» на острові Венеціанський

«Венеція» на Долобецькому острові

«Веселка» у Микільській Слобідці

«Галерний» на березі Галерної затоки у Голосіївському районі

«Тельбін» на Березняках

«Райдуга» на березі озера Радунка у Дніпровському районі

«Троєщина» на березі затоки річки Десенка

«Вербний» на березі однойменного природного озера на Оболоні

«Пуща-Водиця» на ставку Горащиха

У разі потрапляння в організм кишкова паличка може викликати кишкові інфекції (найчастіші симптоми: нудота й діарея), запалення сечовивідних шляхів, статевих органів і важчі захворювання.

Якщо ви відчуваєте сухість у роті й горлі, маєте підвищену температуру з діареєю і блювотою, переймоподібні болі в животі, незначне сечовипускання або його відсутність, треба негайно звернутися до лікаря.

   

У Києві не відкривають пляжний сезон через дію воєнного стану. Як і попередні два роки, людям не рекомендують відвідувати пляжі й зони відпочинку. Так хочуть уникнути їх масового скупчення, оскільки це може завадити безперешкодному доступу до укриттів і сховищ під час повітряної тривоги. 

The Village Україна зібрали 30 локацій для літнього відпочинку в місті й за його межами. Ми також запитали про їхню безпечність й автономність роботи. 

   

У понад 17% водойм в Україні у межах пляжів вміст кишкової палички перевищує норму. Станом на 5 липня відібрали 1056 проб води. У 17% із них виявили, що індекс ЛКП (лактозопозитивних кишкових паличок) не відповідає нормі.

Обкладинка й фото: «Київ Цифровий»