«Київавтодор» оголосив тендер на реконструкцію шляхопроводу біля метро «Дарниця» за 459 538 743 гривень.

Роботи проводитимуть на перетині вулиці Будівельників із Броварським проспектом і «червоною» лінією метрополітену біля станції метро «Дарниця».

Цей шляхопровід ввели в експлуатацію в 1963 році й з того моменту жодного разу капітально не ремонтували. У 2021 році після спеціального обстеження технічний стан шляхопроводу визначили як непрацездатний, а його залишковий ресурс – як вичерпаний.

Відтак мають замінити дорожнє покриття та гідроізоляцію мостового полотна. Також планують усунути пошкоджені конструкції деформаційних швів і привести до належного стану залізобетонні ділянки прогонових будов та опор.

Окрім того, встановлять нове перильне і бар’єрне огородження, замінять опори освітлення, облаштують тротуари фігурними елементами мощення та влаштують велодоріжки. Також хочуть збільшити пропускну спроможність транспортної розв’язки.

Усі роботи будуть виконувати з урахуванням принципів безбар’єрності.
Ремонт розпочнуть орієнтовно на початку вересня, тоді рух автотранспорту шляхопроводом буде закритий (організують тимчасову схему дорожнього руху). 

Прийом пропозицій триває до 7 серпня 2024 року. Детальніше про тендер можна прочитати за посиланням

   

Про плани реконструювати шляхопровід у 2024 році повідомили ще у лютому. Він не відповідає нормам дорожніх споруд, його мостовий габарит порушує норми висоти, а бар’єрна огорожа – безпеку дорожнього руху. Крім того, шляхопровід не відповідає нормам вантажопід’ємності.

   

Редакція The Village Україна разом із транспортними експертами «Пасажири Києва», «Про мобільність» і Bike City Consulting розповідала, які є альтернативи «розв’язкам-конюшинам» і чи потрібні взагалі шляхопроводи там, де їх наразі будують.

Обкладинка й фото: скриншоти Google Maps