На вулиці Дмитрівській в Шевченківському районі демонтували понад 200 незаконних рекламних конструкцій, пише Управління з питань реклами та КП «Київреклама». 

Ідеться про частину вулиці від Національного цирку до перехрестя з вулицею Павлівською. Протягом останніх двох тижнів від незаконної реклами там очистили ділянку довжиною 700 метрів. 

Фахівці КП «Київреклама» зняли банери, вивіски та рекламні щити, які були розміщені з порушенням правил. Серед демонтованих конструкцій є й такі, що були розташовані на фасадах пам’яток архітектури.

   

КП «Київреклама» демонтувала понад 2000 незаконних рекламних засобів і вивісок у шести районах Києва в червні. Понад 70 рекламних засобів демонтували, зокрема, на проспекті Георгія Гонгадзе.

   

У грудні 2023 року в Києві змінили правила розміщення вивісок на фасадах будинків. Зокрема, ввели вимогу щодо відстані між вивісками для одного власника. А розміщення вивісок на об’єктах культурної спадщини допускатимуть лише у вигляді конструкцій, що складаються з окремих літер і не мають пласкої основи, кронштейнів чи маркіз.

У«Київрекламі» пояснили, що таке маркіза як тип вивіски і як правильно її розміщувати. Також розповіли, як правильно підсвічувати вивіски й розміщувати їх у дверних і віконних прорізах.

Як демонтують незаконну рекламу в Києві? Ми провели день із бригадою КП «Київреклама» й показуємо на прикладі однієї вулиці, як змінюється вигляд зовнішньої реклами та правила її розміщення.

Обкладинка й фото: Управління з питань реклами та КП «Київреклама»