Поліція Києва проводять обшуки у службах КМДА та фірмах власника атракціону, щоб зʼясувати чому обірвалася канатна дорога через річку Дніпро.

Обшуки проводять у службах КМДА, які погодили розташування атракціону, органах державного контролю, що видавали дозволи та мали здійснювати контроль за його діяльністю, а також у фірмах власника атракціону.

Правоохоронці у межах відкритих проваджень допитали директора атракціону та персонал і вилучили службові документи, щоб визначити причини і наслідки порушення вимог безпеки життя та охорони праці на атракціоні.

Досудове розслідування проводять за двома статтями Кримінального кодексу України: порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини, а також службова недбалість.

Відповідно до санкцій статтей, винним загрожує до восьми років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Директор компанії, яка володіє атракціоном «Активна країна», Денис Курта висловив спідчуття рідним хлопця, який загинув внаслідок обриву тросу на атракціоні 21 липня. Він також додав, що результати розслідування обовʼязково оприлюднять на загал.

 

21 липня у центрі Києва обірвалася канатна дорога через Дніпро, що розташована біля Пішохідного мосту на Труханів острів. На атракціоні під час обриву тросу перебував хлопець, який упав у воду.

Рятувально-пошукову операцію проводили із залученням спеціальної техніки та катерів з водолазами. Вранці 22 липня повідомили, що знайшли тіло хлопця під час обстеження дна річки.

ФОТО: поліція Києва