«Київавтодор» облаштує смуги громадського транспорту протягом липня-серпня 2024 року на проспекті Леся Курбаса, що на Борщагівці, йдеться у відповіді комунальної служби на запит містянина Павла Постоєнка.

Це вже п’ята вулиця, де цьогоріч роблять виділені смуги. Раніше такі смуги облаштували на вулиці Академіка Заболотного, вулиці Івана Виговського, вулиці Євгена Сверстюка. ГО «Пасажири Києва» пишуть, що цьогоріч чекають смуги на вулиці В’ячеслава Чорновола, «схема о якій уже не перший рік чекає реалізації».

У 2025 році мають впровадити виділені смуги для громадського транспорту на проспекті Науки та на вулиця Якуба Колоса. Цьогоріч на ділянки нанесли дорожню розмітку відповідно до наявної організації дорожнього руху.

   

Виділені смуги для громадського транспорту – це відокремлені смуги, якими можуть користуватися тільки пасажирські автобуси чи тролейбуси, але не приватні автомобілі. Такі смуги потрібні, щоб громадський транспорт не залежав від заторів на дорогах і дотримувався графіка.

   

За попередні роки в Києві смуги для громадського транспорту облаштували на близько 40 вулицях. Але у 2022 році, з початком повномасштабної війни, ця робота призупинилася. Утім, у «Центрі організації дорожнього руху» обіцяли облаштувати виділені смуги ще на 28 вулицях.  Три смуги громадського транспорту облаштували на Теремках, Виноградарі та Лівобережному в липні 2024 року.

Фото й обкладинка: Павло Постієнко, «Пасажири Києва»