У центрі Києва обірвалася канатна дорога через Дніпро, що розташована біля Пішохідного мосту на Труханів острів, повідомляє поліція міста.

У поліції Києва кажуть, що на атракціоні під час обриву тросу перебував 20-річний хлопець, який упав у воду. Водночас у КМДА зазначають, що це був чоловік «віком до 30 років».

Раніше у КМДА повідомляли, що у воду впала дівчина. Наразі проводять рятувально-пошукову операцію із залученням спеціальної техніки та катерів з водолазами. Станом на 16:30 рятувальники обстежили 2 500 м² дна річки у пошуках людини.

Також попереджають, що через аварію на атракціоні рух транспорту по Набережному шосе ускладнений. «Місто звертається і вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон, відкритий у 2021 році», – кажуть в КМДА.

Слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей. Згідно з частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України відповідне порушення карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість,що спричинила загибель людини. Відповідне порушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Upd. Рятувальники дістали тіло хлопця, котрий упав у воду через обрив канатної дороги, 21 липня.

Фото: поліція Києва