Волонтери спілки «Поруч» створили дитячий проєкт «Літо поруч» у Києві для розвитку та довкілля, в межах якого проводять майстер-класи, екскурсії, воркшопи і тренінги.

Мета проєкту – створити простір, де діти можуть відчути підтримку та турботу, отримати нові знання і навички, розвинути свої творчі здібності. Протягом липня–серпня на різноманітних локаціях Києва проводитимуть заходи для дітей. Волонтери кажуть, що це також допоможе зануритися у світ профорієнтації.

Зокрема, вже проводили майстер-класи з приготування піци на базі ресторану «Тісто, сир і тітка Белла», тренінги з ментального здоров’я та арт-терапевничні заняття з розпису шоперів. Також діти створювали дизайнерські сумки, вирощували мох, готували роли й авторський лимонад у ресторані «Євразія».

Проєкт спрямований на покращення ментального здоров’я, особливо тих, хто зіткнувся з бойовими діями. «Тут діти можуть знайти нових друзів і підтримку через однолітків», – зазначають організатори. До ініціативи можуть долучитися діти від 4 до 16 років. Реєстрація на заходи доступна за посиланням. Їх відкривають за тиждень до дати проведення. 

   

БФ «Волонтерська спілка «Поруч» допомагає адаптуватися та інтегруватися ВПО в Києві. Зокрема, волонтери надають необхідні консультації, моральну та психологічну підтримку, допомагає отримувати безкоштовні юридичні поради. 70% волонтерів – переселенці із зони бойових дій або окупації.

Фото й обкладинка: БФ «Волонтерська спілка «Поруч»