У застосунку «Київ Цифровий» запустили опитування про довкілля в місті. 

Запитують, зокрема, чи треба косити різнотрав'я. У 2023 році місто ухвалило рішення не скошувати його на деяких ділянках, оскільки тоді вони менше нагріваються й краще утримують дощову воду. Відтак кількість локацій, де траву не скошують, хочуть збільшити.

Також у застосунку просять відповісти, як покращити зелені зони міста та як часто перевіряєте якість повітря у своєму районі. 

Ці опитування триватимуть до 2 серпня. Щоби знайти їх, треба натиснути кнопку «К» у застосунку, прогорнути до розділу «Електронна демократія» й обрати «Опитування». 

   

У липні КМДА закликала тимчасово відмовитися від косіння трави в аномальну спеку. Траву не коситимуть на усіх балансованих територіях КП УЗН Києва й прибудинкових територіях.

   

Київ вдруге поспіль увійшов у топ-30 столиць світу за якістю атмосферного повітря згідно зі щорічним світовим рейтингом 2023 IQAir World Air. Київ посів 22 місце в рейтингу, що в «зеленій зоні», між Люксембургом і Мадридом.

   

Міські простори, зокрема парки й сквери, у Києві реконструюють із дотриманням вимог інклюзивності спільно з Superhumans Center. Спершу облаштують міські простори, що розташовані біля медичних закладів, де військові проходять лікування й реабілітацію. 

Обкладинка й фото: «Київ Цифровий»