Перший багатоквартирний будинок, відновлений разом із платформою United24 в межах програми «Відбудова України», здали в експлуатацію в Ірпені, повідомляє Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури.

Вартість робіт склала 77,79 мільйонів гривень. У процесі ремонту замінили вікна та двері, відновили стіни, перекриття, дах і покрівлю, фасадні стіни та їх утеплення. Також відновили системи водовідведення і водопостання, відремонтували систему опалення і внутрішнє оздоблення квартир. Після ремонту до будинку повернуться 325 мешканців, зазначають у міністерстві. 

Будинок на вулиці Давидчука, 42, у березні 2022 року росіяни обстріляли запалювальними снарядами. Тоді повністю згоріли всі квартири на п’ятому поверсі. Ще частина квартир вигоріли через танкові обстріли.

   

Загалом у Київській області в межах програми «Відбудова України» треба відремонтувати ще 17 багатоквартирних будинків. Гроші на роботи збирала фандрейзингова платформа United24. 

Відновлення 18 будинків в межах «Відбудови України» розпочали в січні 2023 року в Київській області. Платформа United24 вже зібрала 720 мільйонів гривень на відбудови. Відновлення також частково реалізується коштами держбюджету.

фото й обкладинка: Міністерство розвитку громад, територій та інфрастурктури, DREAM