Індустріальний парк «Грін Індастріал Парк» створять у Вишгородському районі Київської області за шість мільярдів гривень, повідомили в Міністерстві економіки України.

Парк спеціалізуватиметься на виробництві будівельних конструкцій і виробів, готових металевих виробів (крім машин та устаткування), машинобудуванні, харчових продуктів. На території парку також будуть підприємства, які займаються науково-технічною діяльністю і діяльністю у сфері інформації і телекомунікацій. Загалом планують створити три тисячі додаткових робочих місць. 

У розвиток парку планують вкласти шість мільярдів інвестицій: 4,3 мільярди вкладатиме ініціатор створення індустріального парку, ще понад 1,5 мільярда чекають від потенційних учасників.

«Грін Індастріал Парк» став 18-м парком, який додали до Реєстру цьогоріч, зазначили в Мінекономіки. У держбюджеті на 2024 рік заклали один мільярд гривень на підтримку розвитку таких парків. Загалом до Реєстру додали вже 86 парків. 

   

У травні презентували каталог індустріальних парків. Там потенційний інвестор може знайти необхідну інформацію для вибору місця під бізнес. У каталозі є дані про площу, інфраструктуру, податкові й інвестиційні стимули. 

Фото й обкладинка: Київська ОВА