У Києві висадили понад 3,5 тисяч дерев, більше 33 тисячі кущів та майже чотири мільйони квітів з початку 2024 року, повідомляє КМДА.

Серед дерев надавали перевагу кленам, липам, платанам і гіпоалергенним тополям, які добре себе зарекомендували в умовах міста, каже заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Прокопів додає, що під час висадки дерев використовують «інноваційні методи догляду», які сприяють приживлюваності та стійкому росту молодих дерев. Зокрема, завдяки торбам для поливу дерева краще ростуть і мають яскравіше листя.

Загалом у Києві розмістили понад 1,5 тисячі торб для поливу. У КО «Київзеленбуді» кажуть, що використання спеціальних мішків заощаджує до 65% води порівняно зі звичайним поливом. 

Цьогоріч у Києві збільшили кількість ділянок із декоративними луками та ділянками без скошування. Зокрема, на 39 локаціях передбачений натуральний ріст різнотрав’я, а ще на 17 – суміші трав декоративних луків.

   

У квітні в Деснянському районі висадили алею кленів, а також черемху й барбарис у скверах. Працівники підприємства висадили 67 дерев клену сріблястого уздовж вулиці Мілютенка, що на Лісовому масиві. Крім того, посадили 30 кущів барбарису в парку з водними об’єктами уздовж проспекту Романа Шухевича.

 

Володимир Ветроградський працює арбористом («деревним хірургом») й понад 25 років лікує дерева в Києві та по всій Україні. Ми запитали, як він координує роботу з комунальними службами, як ухвалює рішення про те, чи можна зберегти дерево, і чи працюють у Києві нові стандарти догляду за деревами.   

Фото: КМДА