Запустили перший етап електронного бронювання від мобілізації військовозобов'язаних працівників у «Дії», повідомляє міністр Мінцифри Михайло Федоров.

Наразі керівники можуть забронювати лише працівників компаній, які є критично важливими для економіки України або працюють на потреби Сил оборони. 

Як забронювати працівника на порталі «Дія»:

  • керівник компанії подає списки військовозобов'язаних співробітників на бронювання, засвідчує заяву е-підписом;
  • система автоматично перевірить, чи людина офіційно працевлаштована та чи її дані є в реєстрі «Оберіг»;
  • «Дія» надішле сповіщення керівникові про результат розгляду протягом доби.

Якщо перевірка успішна, інформація про бронювання від мобілізації автоматично з’явиться в застосунку «Резерв+». Витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі й за потреби роздрукувати.  

Весь процес електронного бронювання від мобілізації триває до години. У межах бета-тестування вже забронювали 929 працівників онлайн. 

   

Військовозобов’язані мусили оновити дані до 16 липня 2024 року в застосунку «Резерв+», у ТЦК чи ЦНАПах згідно з оновленим законом про мобілізацію, що почав діяти 18 травня. 

   

Нещодавно в застосунку «Резерв+» запрацював QR-код, за яким доступний військовий квиток. Електронний квиток має таку ж юридичну силу, що й паперовий документ. 

Військовий квиток із QR-кодом також можна отримати в ЦНАПі «за 15 хвилин». Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних і резервістів є вся необхідна інформація про заявника.