Обговорення щодо майбутнього Житнього ринку проведуть 24 липня, о 12:00, у будівлі Київради. 

Під час обговорення представники місцевої влади, адміністрації ринку, бізнесу, а також активісти, урбаністи та жителі Подолу хочуть сформувати спільне бачення майбутнього ринку, яке стане основою проєкту реновації простору.

Щоби взяти участь, треба заповнити форму для реєстрації за посиланням. У ній просять розповісти про власне бачення ринку й назвати три аспекти, які варто врахувати в інвестпроєкті реновації.  

«Я дуже хочу, щоб ми разом фіналізували спільне бачення громади, яким має бути Житній і яких умов має дотримуватися майбутній інвестор (щоб не було так, як воно вже було)», – коментує шеф-кухар Євген Клопотенко. 

   

Про плани реконструкції Житнього ринку говорять ще з 2017 року. Хотіли трансформувати й простір довкола ринку: концепцію представляло архітектурне бюро Сергія Махна. Але востаннє комплексний ремонт Житнього ринку здійснювали ще в 1980 році, тобто тоді, коли його ввели в експлуатацію.

Редакція The Village Україна поговорила з директоркою урбан-бюро Big City Lab Вікторією Тітовою, яка хотіла б розробити концепт для Житнього ринку, і з модераторкою сусідської спільноти «Подоляночка» Анастасією Нагірняк, яка пояснює, чому співпраця з громадою потрібна не лише потенційним орендарям ринку, але й місту.

Про умови оренди Житнього ринку ми також запитали директора підприємства, а раніше зібрали всю хронологію за 10 років того, що відбувається на ринку.

Обкладинка й фото: Євген Клопотенко