Прокуратура оголосила підозру генпідряднику через засмічення Труханового острова під час зведення Подільсько-Воскресенського мостового переходу, повідомляють у Київській міській прокуратурі.

Територіальна громада столиці виділила ділянку на Трухановому острові для облаштування будмайданчику під будівництво мосту. За даними слідства, генпідрядник з посадовцями двох субпідрядних організацій забруднювали цю ділянку відходами для економії коштів. Зокрема, туди викидали відходи, шкідливі для життя, здоров’я людей і довкілля.

Розмір завданої шкоди довкіллю становить 129 тисяч гривень, згідно з висновком судової інженерно-екологічної експертизи.

Подільська окружна прокуратура повідомила про підозру начальнику будівельної ділянки приватного товариства у забрудненні земель шкідливми відходами. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, слідство триває.

   

Подільсько-Воскресенський міст будували протягом 31 року. Рух мостом для спецтранспорту й автобусів запустили 1 грудня 2023 року. 

У жовтні 2022 року з’явилися повідомлення, що на будівництво Подільсько-Воскресенького мосту виділять 183 мільйони гривень з бюджету міста. Прокуратура висловила занепокоєння й попросила Київраду переглянути рішення. Київрада, зі свого боку, заявила, що не виділяла грошей на будівництво.

У лютому 2023 року прокуратура з’ясувала, що на будівництві мосту розікрали 36 мільйонів гривень. А в червні Київська прокуратура повідомила, що під час будівництва Подільського мосту могли розікрасти ще 104 мільйони гривень. 

У березні 2024 року міський голова Віталій Кличко повідомляв, що рух автомобілів Подільським мостом запустять улітку. Однак, у квітні Кличко зазначив, що рух автомобілів по мосту запустять у вересні.

Фото й обкладинка: Київська міська прокуратура