«Зелені» вуличні меблі облаштувати навпроти медичних закладів біля станції метро «Тараса Шевченка», повідомили в КП УЗН Подільського району. 

Лавки встановили на вулиці Турівській, 26. «Щодня тут збирається багато людей, які очікують на прийом лікаря. Тепер очікування буде значно комфортнішим – на зручних лавках і в оточення живих рослин», – зазначають комунальники. До того ж, на тротуарі не зможуть паркуватися автомобілі.

   

Парклети почали облаштовувати в Києві в травні 2024 року. Так хочуть «забезпечити більше місць для відпочинку й повернути тротуари пішоходам», пояснювали в КМДА. Окрім того, їх мають облаштовувати з дотриманням вимог безбарʼєрності.

   

У травні парклет біля метро «Політехнічний інститут» встановили, а в червні – в сквері біля Цирку на Галицькій площі (раніше – площа Перемоги). У сквері встановили тримачі для милиць, однак не забезпечили безбар’єрний вхід. Активісти зазначають, що пісок, поламана плитка, каналізаційний люк і стовп заважають для вільного проходу.

   

Крім того, дерев’яні лави, які прикрасили злаковими травами й квітами встановили у сквері на Дарницькій площі напередодні. Парклет встановили, щоб боротися зі встановленням МАФів і паркуванням автомобілів, кажуть комунальники.

Фото й обкладинка: КП УЗН Подільського району