У Києві можуть назвати вулицю на честь загиблого воїна Павла Петриченка. Відповідна петиція набрала необхідні шість тисяч голосів для розгляду. На сайті Київради її зареєстрували 10 липня, вона зібрала підписи за добу.

Ідеться про вулицю Волго-Донську, що в Дарницькому районі Києва. Її назвали на честь Волго-Донського судноплавного каналу імені Леніна. 

«Російським топонімам не місце в міському просторі столиці України. Київ має шанувати своїх Героїв, які віддали свої життя за України. Ім’я Павла Петриченка повинно бути вшановане в міському просторі Києва», – зазначає авторка петиції. Павло Петриченко присвятив своє життя розбудові громадянського суспільства в Україні та значну увагу приділяв столиці, йдеться у тексті звернення. 

Що відомо про Павла Петриченка?

Громадський активіст Павло Петриченко очолював громадську раду з благоустрою при Дарницькій РДА, був учасником Євромайдану, Революції Гідності, організував акції на підтримку Сергія Стерненка і був одним із засновників руху «Хто замовив Катю Гандзюк». 

Він також створив петицію про обмеження роботи онлайн-казино на час воєнного стану в Україні. Після повномасштабного вторгнення Росії став одним із керівників «Благодійного фонду Сергія Притули», а пізніше долучився до лав ЗСУ. Павло брав участь у звільненні Херсонщини, воював на сході України – за Авдіївку, Кліщіївку, Красногорівку.

   

Павло Петриченко загинув у бою 15 квітня 2024 року. Військовий похований на Аскольдовій могилі. 

Обкладинка: Марина Петриченко