Фотографу-документалісту Максу Левіну встановили памʼятну табличку на місці його загибелі, повідомили в ГО «Фонд Макса Левіна» виданню LB.ua.

Колеги, близькі й друзі Левіна встановили пам’ятник у лісі між Гутою Межигірською й Мощуном у Вишгородському районі на Київщині 7 липня – у день його народження. На табличці є QR-код, за яким можна відкрити сторінку біографії фотографа.

Питання меморіалізації має регулювати держава, зазначають друзі й колеги загиблого. «Є місця у нас на війні, де щільність загиблих така, що не помістяться всі таблички. Але ми от зараз поставили таку тимчасову штуку. Якщо держава скаже, що не можна, тоді приберемо», – розказує друг Левіна Маркіян Лисейко.

Ідея тимчасового меморіалу належить близьким і колегам Макса Левіна, які створили однойменний фонд для збереження пам’яті фотографа.

   

Макс Левін і його друг-фотограф Олексій Чернишев загинули в лісі поблизу Мощуна 13 березня 2022 року. Російські військові розстріляли Максима, а Олексія спалили. Їх убивства наразі розслідують як воєнний злочин.

Фото й обкладинка: ГО «Фонд Макса Левіна»