ТЦК й СП тепер можуть формувати й роздруковувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників «Оберіг», повідомляють у Міністерстві оборони.

Раніше оператори ТЦК вручну виписували повістки, що «займало багато часу й ресурсу». Оператори ТЦК також зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

«Нововведення дозволять зменшити паперове навантаження на ТЦК й оптимізують процеси військового обліку», – зазначили в Міноборони. Постанова, ухвалена урядом, має централізувати процес друку повісток. Однак повістки й надалі вручатимуть особисто або надсилатимуть по пошті.

   

Перевірити штрафи, які складає ТЦК за порушення військового обліку, можна в «Опендатабот». Для цього в сервісі треба ввести ПІБ і дату народження.

   

Військовозобов’язані можуть оновити дані в застосунку «Резерв+», у ТЦК чи ЦНАП згідно з оновленим законом про мобілізацію, що почав діяти 18 травня. Починаючи від цієї дати, військовозобовʼязані віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані протягом 60 днів. 

Також Міноборони запустило електронну систему запису до ТЦК й СП для оновлення даних. Військовозобовʼязані можуть створити запис до територіальних центрів соціального комплектування онлайн і прийти у визначений час.

   

Військовий квиток із QR-кодом можна отримати в будь-якому ЦНАПі України. Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних і резервістів є вся необхідна інформація про заявника.