У бельгійському місті Гент компанії, які доставляють продукцію до центрального району міста, можуть отримати безкоштовний електротранспорт, повідомляє The Mayor.

У межах проєкту компанії, приватні підприємці чи некомерційні організації можуть упродовж тижня безкоштовно випробувати для доставки транспортний засіб, що не генерує викидів. Вони також можуть самостійно обрати транспорт, зокрема електричну вантажівку, легковий електроавтомобіль, вантажний електровелосипед тощо.

Крім того, у межах програми можна передати на аутсорсинг доставку місцевим логістичним компаніям, які транспортують вантажі з околиць міста до центру. За співпрацю з ними передбачається субсидія в розмірі 6 000 євро.

Відповідну програму запустили, щоб зменшити автомобільні викиди, оскільки щотижня вантажівки здійснюють 40 000 рейсів у центральний район міста для доставки продукції.

Програма триватиме впродовж 2024 року. До 2030 року місто прагне звільнити центр від шкідливих викидів, а водночас надати підприємцям можливості для адаптації.

 

У Львові затвердили програму розвитку електромобільності, у межах якої планують відмовитися від дизельних автобусів. Дизельні автобуси на всіх міських маршрутах комунальних і приватних перевізників замінять батарейними електробусами й моделями з динамічною зарядкою (живлення під час руху).