Відтепер перевірити штрафи, які складає ТЦК за порушення військового обліку, стосовно яких відкрили виконавче провадження, можна в «Опендатаботі».

Ідеться лише про штрафи, які передали на примусове стягнення до виконавчої служби. Порушників внесли до Єдиного реєстру боржників. Через відкриття такого провадження можуть накласти арешт на кошти й майно боржника, за допомогою яких надалі погасять борг.

Перевірити, чи не накладено штраф, можна в сервісі «Опендатабот». Треба лише ввести ПІБ і дату народження. Також можна підписатися на безкоштовний моніторинг за ІПН в Telegram або Viber. 

З початку року ТЦК передали до виконавчої служби майже 12 тисяч штрафів за порушення військового обліку. За пів року 2024 року склали більше штрафів, ніж за весь 2023 рік, зазначають в «Опендатаботі».

Наразі вже закрили третину штрафів – 4236 стягнень. Ще 7562 штрафи стягують з боржиків.

   

Військовозобов’язані можуть оновити дані в застосунку «Резерв+», у ТЦК чи ЦНАП згідно з оновленим законом про мобілізацію, що почав діяти 18 травня. Починаючи від цієї дати, військовозобовʼязані віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані протягом 60 днів. 

Також Міноборони запустило електронну систему запису до ТЦК й СП для оновлення даних. Військовозобовʼязані можуть створити запис до територіальних центрів соціального комплектування онлайн і прийти у визначений час.

Військовий квиток із QR-кодом можна отримати в будь-якому ЦНАПі України. Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних і резервістів є вся необхідна інформація про заявника.

Фото: «Опендатабот»