Дитячу лікарню «Охматдит», яка постраждала внаслідок російського обстрілу 8 липня, повністю відновить держава, каже прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

МОЗ, Мінекономіки й Мінфін отримали вказівку опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення й допомоги постраждалим. «Держава повністю відбудує «Охматдит». Починаємо роботи вже зараз», – каже Шмигаль.

Наразі на відновлювальні роботи планують виділити 100 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету. Фінансування будуть збільшувати залежно від проєкту відбудови.

Крім того, родини з дітьми, які постраждали внаслідок російської атаки, зможуть отримати допомогу в розмірі 10 800 гривень на кожного члена родини. Допомогу виділять спільно з ЮНІСЕФ. Пацієнтів зі зруйнованих і пошкоджених корпусів лікарні «Охматдит» переведуть у Київські обласні клінічні лікарні №1 і №2.

 

Армія РФ масовано обстріляла Київ вранці 8 липня. Загалом пошкодження зафіксували в семи районах Києва. Під час повторного обстрілу також пошкодили будівлю медцентру «Ісіда». Унаслідок обстрілу в Києві постраждали 82 людини, загинули 22 особи, з них – лікарка «Охматдиту». 9 липня в Києві оголосили День жалоби.

Росіяни зруйнували один і пошкодили ще чотири корпуси дитячої лікарні «Охматдит» унаслідок масованої ракетної атаки по Києву. У момент ракетної атаки в «Охматдиті» перебували понад 1000 пацієнтів і працівників лікарні. Ми розповідали про те, як  українські бізнеси підтримують киян, зокрема дитячу лікарню.

Фото: ДСНС, Віктор Ляшко