Армія РФ вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

Під завалами залишаються люди. Точна кількість поранених і загиблих наразі не відома. Там було влучання в корпус токсикології, де перебували діти на діалізі й працювала лабораторія, повідомляє міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. У момент влучання у відділенні перебували діти й у лікарні проводили операції. П’ятьох дітей вивезли на перегоспіталізацію.

Лікарні потрібна питна вода в літрових пляшках у великій кількості, пише депутатка Київради Євгенія Кулеба. Також просять приносити їжу для дітей: яблука, банани, фруктові пюре, круасани (пиріжки).

«На місці зараз достатньо людей, які допомагають розбирати завали. Більше не потрібно, бо буде хаос, але привезіть воду й перекус для дітей, якщо хочете допомогти», – пише Кулеба.

UPD. У лікарні є потреба в ліках: антибіотиках, знеболювальних, кровоспинних, жгутах і заспокійливих, пише Євгенія Кулеба. Води вже багато. Усе можна передавати з бокового входу.

Фонд «Таблеточки» запустив збір на потреби підопічних фонду й лікарні «Охматдит». Підтримати можна за посиланням

Також QR-код для благодійних внесків залишив фонд «Охматдиту». Зробити внесок до фонду можна також за посиланням

UPD. Допомогти пацієнтам лікарні також можна в межах збору від Atlas United і БФ Good Donations. Збір доступний за посиланням.

UPD. Безоплатну допомогу постраждалим через атаку в «Охматдиті» надають у лікарнях мережі «Добробут».

Усі, хто постраждав і потребує медичної допомоги, можуть звернутися до приймальних відділень за адресами: вулиця Сім’ї Ідзиковських, 3, і проспект Миколи Бажана, 12-А.

Із запитаннями щодо термінової допомоги через атаку також можна звертатися до контакт-центру «Добробуту» за телефонами: 044 495 2 888, 050 495 2 888, 097 495 2 888.

UPD. БФ «Запорука» також відкрив збір для забезпечення медичних потреб постраждалих дітей і відновлення лікарні. Підтримати збір донейтом можна тут

UPD. Creative States of Arsenal запустив пункти збору речей першої необхідності для дітей з лікарні «Охматдит». На всіх локаціях мережі розмістили спеціaльні бокси. 

Можна передати:

– Питну воду в літрових пляшках

– Фруктові пюре, круасани, злакові батончики, соки в упаковках, печиво

– Дитячий одяг, взуття, теплі ковдри й пледи

– Підгузки, вологі серветки, засоби особистої гігієни, мило, зубні щітки й пасту тощо. 

Aдреси локaцій:

– Вулиця Князів Острозьких, 8, корпус 7

– Вулиця Князів Острозьких 8, корпус 12

– Вулиця Івана Мазепи, 1

– БЦ Senator, 14 поверх, вулиця Князів Острозьких, 32/2

– БЦ Gulliver, Вежа «А», 29 поверх, площа Спортивна 1-А

UPD. Укрзалізниця пропонує постраждалим у лікарні «Охматдит» звертатися по допомогу за своїм контактним номером +38 099 425 64 52.

Компанія може забрати автівкою чи мікроавтобусом з місця, де ви є зараз (якщо потрібне медичне транспортування, повідомте окремо). Також пропонують розмістити й нагодувати в лаунжі на вокзалі чи відправити потягом, якщо потрібно додому чи на лікування в інше місце. Чергові працівники й автівки вже біля лікарні. 

   

Армія РФ масовано обстріляла Київ. Загальна кількість загиблих у місті становить 34 людини, серед яких пʼятеро дітей. Також 121 людина постраждала.

Армія РФ обстріляла також Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ і Краматорськ. Застосували понад 40 ракет різних типів. Загалом унаслідок атаки по Україні загинуло близько 20 людей, ще близько пів сотні поранені.

Обкладинка й фото: «Охматдит», Tabletochki