Армія РФ масовано обстріляла Київ. Пошкодження зафіксували в щонайменше шести районах.

Київ

  • у Солом’янському районі є пошкодження офісної будівлі. Руйнування на площі 1500 м². Сталося займання на площі 50 м². Загинули сім осіб;
  • у Голосіївському – уламки впали біля житлового будинку. Пошкоджено гаражі, горять автомобілі;
  • у Дніпровському палають уламки в житловій забудові;
  • у Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок;
  • у Деснянському районі є займання будинку;
  • у Святошинському районі горять уламки біля житлової будівлі. Також виникла пожежа в приміщені одного з підприємств;
  • у Деснянському районі займання будинку;
  • є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі. Пошкоджені підʼїзди, один зруйнований. Проводять евакуацію мешканців. 

Станом на 11:00 відомо про трьох постраждалих, пише міський голова Віталій Кличко. Одного з них госпіталізували, двом надали допомогу на місці. Перевіряють інформацію про одного загиблого.

Є влучання в одне з приміщень дитячого медичного закладу. 

UPD. Станція метро «Лукʼянівська» працює з урахуванням повітряної тривоги як для перевезень, так і для укриття населення.

UPD. Уже дев’ять постраждалих у різних районах міста. Шістьох із них госпіталізували, пише міський голова Віталій Кличко.

UPD. Відомо вже про п’ятьох загиблих унаслідок атаки, пише КМВА. 

UPD. Відомо про сімох загиблих і 25 постраждалих унаслідок атаки по Києву, повідомляє голова МВС Ігор Клименко. 

UPD. Попередньо, загальна кількість загиблих у Києві 8 становить людей, ще 15 травмовано, пише МВС. 

UPD. Уже 25 людей постраждали в Києві внаслідок атаки, пише ДСНС.

UPD. У Голосіївському й Шевченківському районах пошкодили або повністю зруйнували три трансформаторні підстанції, зазначають у ДТЕК. Також пошкоджені електромережі. Енергетики вже працюють на місцях. Більшість будинків буде заживлена за резервними джерелами найближчим часом.

UPD. У житловому будинку на Сирці повністю знищений один підʼїзд, іще кілька сильно пошкоджені. Зараз з-під завалів рятувальники намагаються дістати людей. Інших мешканців евакуювали. Пошкоджений також будинок навпроти.

UPD. Відомо вже про сімох загиблих у Києві. 

UPD. Унаслідок ракетного удару в Києві вже 10 загиблих і 35 постраждалих. Двоє постраждалих від атаки, які були госпіталізовані, померли.

UPD. У районах Києва, де є пошкодження інфраструктури, розгортають штаби допомоги.

Оперативні штаби працюють:

  • у Солом’янському районі в спеціалізованій школі №64 за адресою вулиця Ушинського, 32;
  • у Шевченківському районі в школі І–ІІІ ступенів №169 за адресою вулиця Володимира Сальського, 2;
  • у Голосіївському районі – у школі І–ІІІ ступенів №186 за адресою вулиця Зої Бутенко, 8;

Тут можна написати заяви на одноразову матеріальну допомогу й отримати безкоштовну консультацію про подальші кроки.

UPD. Під час повторного обстрілу в Дніпровському районі була пошкоджена багатоповерхова будівля медцентру. Попередньо четверо загиблих, ще троє травмованих. Там також частково зруйнована будівля. Триває розбір завалів і пошук людей.

Пологовий будинок «Ісіда» в Дніпровському районі Києва. Фото: ДСНС

UPD. Потяги «червоної» лінії метро курсують від станції «Академмістечко» до «Арсенальної», повідомляють у КМДА. Обмеження в роботі ввели з міркувань безпеки й для повного обстеження відкритої ділянки після масованого ракетного обстрілу столиці. 

UPD. Кількість загиблих унаслідок атаки по Києву зросла до 15 людей, повідомляє Офіс Генпрокурора. Також станом на 14:00 відомо про 37 постраждалих. 

UPD. Станом на 14:55 у місті 17 загиблих і 41 постраждала особа внаслідок ракетної атаки.

Повітряні сили ЗСУ збили 30 із 38 російських ракет повітряного, морського й наземного базування.

UPD. У районах Києва збільшилася кількість постраждалих до 66 людей. 44 особи госпатілізували, решті надали допомогу на місцях. Попередньо, у Дніпровському районі загинули дві людини внаслідок падіння уламків на медичний заклад. 

UPD. Станом на 15:30 в Києві загинули 20 людей, ще 61 людина постраждала. Загалом в Україні внаслідок ворожої атаки загинула 31 особа, ще 125 постраждали.

UPD. Кількість постраждалих збільшилася до 96, серед них – три дитини. 52 поранених госпіталізували, решті надали допомогу на місці. 

Попередньо, 7 загиблих у бізнес-центрі в Соломʼянському районі.

UPD. Станом на 15:30 відомо про 31 загиблого й 154 поранених по Україні. 11 людей загинули на Дніпропетровщині, 17 – у Києві. Відомо про 59 поранених у місті Києві, 62 людини – у Дніпропетровській області, дві – у Київській. Пошкоджено 53 об’єкти. 

UPD. 9 липня в Києві оголосили День жалоби. У цей день будуть приспущені прапори на всіх комунальних будівлях міста. Також рекомендують приспустити державні прапори на будівлях державної й приватної форм власності. Забороняють будь-які розважальні заходи.

UPD. У Києві загинули 22 людини, ще 72 постраждали.

UPD. Станом на 17:40 відомо про 82 постраждалих у Києві.

UPD. У Києві 27 загиблих унаслідок ракетної атаки, повідомляє очільник КМВА Сергій Попко. Серед загиблих – три дитини. Постраждали 82 особи.

UPD. У Києві завершили рятувальні роботи на усіх зруйнований обʼєктах внаслідок російської атаки. Кількість загиблих у місті зросла до 34 осіб, серед них пʼятеро дітей. Також 121 людина постраждала, повідомили у ДСНС.

Лікарня «Охматдит»

У Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня «Охмадит». Під завалами дитячої лікарні залишаються люди. Точна кількість поранених і загиблих наразі не відома.

UPD. В «Охматдиті» було влучання в корпус токсикології, де перебували діти на діалізі й працювала лабораторія, повідомляє міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. У момент влучання у відділенні перебували діти й у лікарні проводили операції. 

UPD. Пацієнтів дитячої лікарні, куди вручила ворожа ракета, евакуюють у комунальні лікарні міста. П’ятьох дітей вивезли на перегоспіталізацію.

UPD. На території дитячої лікарні тривають пошуково-рятувальні роботи, пише ДСНС. Наразі там відомо про двох загиблих і двох постраждалих. Під завалами, можливо, перебувають люди.

UPD. У лікарні «Охматдит» наразі 16 постраждалих, зазначає мер Києва Віталій Кличко. Семеро з них – діти. 15 постраждалих госпіталізували.

UPD. Двоє загиблих у лікарні Охматдит, повідомляє Віталій Кличко. Обоє – дорослі. Зокрема, одна лікарка. Загалом унаслідок ракетного удару в місті вже 15 загиблих і 38 постраждалих.

Усі перевірені способи допомогти лікарні зібрали за посиланням

Інші міста України

Армія РФ обстріляла також Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ і Краматорськ, повідомляє президент Володимир Зеленський. Застосували понад 40 ракет різних типів.

У Кривому Розі попередньо відомо про 10 загиблих і 31 пораненого. Вони перебувають у лікарні, із них – 10 у важкому стані. Також є поранені в Дніпрі. Загалом унаслідок атаки по Україні загинули близько 20 людей, ще близько пів сотні поранені.

UPD. За даними Нацполіції, станом на 12:50 відомо про 21 загиблого й 68 потерпілих по Україні.

UPD. Кількість поранених унаслідок ракетного удару по Кривому Рогу збільшилася до 42. Пошуково-рятувальна операція триває. Завтра, 9 липня, у Кривому Розі оголошується день жалоби, повідомляє глава Криворізької МВА Олександр Вілкул.

UPD. У Кривому Розі відомо про 47 постраждалих, з них – девʼятеро у важкому стані.

У Дніпрі – 12 потерпілих. Пʼять людей госпіталізували, один із потерпілих у важкому стані.

UPD. Станом на 15:00 на Дніпропетровщині загинули 11 осіб, поранені – 62 людини.

UPD. Станом на 17:30 у Дніпропетровській області відомо про 68 постраждалих. Серед них – троє 14-річних підлітків: двоє дівчат і хлопець. Це мешканці Кривого Рогу. Там також пошкоджені 28 приватних будинків.

UPD. У Дніпрі пошкоджені десяток багатоповерхівок, два гуртожитки, коледж, магазин, авто. У Кривому Розі також побиті півтора десятки авто й медзаклад.

UPD. Станом на 10:00 9 липня відомо про про 38 загиблих, серед них – чотири дитини, унаслідок масованої ракетної атаки, зазначив президент Володимир Зеленський.

190 людей отримали поранення. Усім надають допомогу. У лікарнях Києва перебувають 64 людини, 28 госпіталізовані в Кривому Розі, 6 людей – у Дніпрі. Рятувальна операція після атаки триває.

UPD. Аварійно-рятувальні роботи на території «Охматдиту» в Києві завершені, повідомили в МВС України. 

Загалом станом на 11:20 у Києві внаслідок російських ударів 8 липня загинули 29 осіб, серед яких 4 дитини. Київська прокуратура повідомила про 7 загиблих у Солом'янському районі, 11 – у Шевченківському та 9 – у Дніпровському районах Києва.117 людей постраждали, з них – 10 дітей.

З-під уламків будинку в Шевченківському районі рятувальники дістали тіла ще двох жінок, повідомив Віталій Кличко. Загалом уже 10 загиблих мешканців цього будинку. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

UPD. Тіло жінки дістали з-під завалів на Сирці. Загалом 11 загиблих у районі.

UPD. Станом на 12:15 унаслідок ракетного обстрілу загинула 31 людина в Києві, повідомив начальник КМВА Сергій Попко. Постраждали 117 киян.

UPD.  Рятувальники дістали тіло ще однієї людини з-під завалів у Шевченківському районі. Кількість загиблих зросла до 12 осіб.

Обкладинка й фото: Володимир Зеленський, ДСНС, Андрій Єрмак, ДТЕК, Сергій Лисак