Інсталяцію із зачиненою у машині собакою створили у Фінляндії, повідомляє Marcommnews. 

Кампанію створили скандинавський бренд догляду за домашніми тваринами Musti Group та агенція Erma & Reinikainen. Мета кампейну – нагадати власникам домашніх тварин не залишати їх влітку в зачинених машинах.

Для проєкту створили робопса, якого помістили в автомобіль. Робот своїми рухами показує, як швидко автомобіль може стати смертельної пасткою. «Пес» імітує симптоми теплового удару. 

Робота створили через поєднання надрукованих на 3D-принтерах елементів, штучного хутра та мехатроніки. Наперед закодовані рухи «собаки» викликають тепловими датчиками, що розміщені всередині авто. 

Інженер зазначає, що спека в машині нагріває деякі деталі робота і «створює небезпеку навіть для несправжнього собаки». «Можна лише уявити, що відчуває справжній, вкритий шерстю собака без додаткових засобів охолодження», – зазначає розробник.

Робопес подорожує по Фінляндії і зупиняється переважно на автостоянках, стоянках біля супермаркетів, де можуть залишити собак.

   

З понеділка в Києві та області прогнозують спеку до 35-38°С. У ДСНС закликають не залишати собак у закритих авто «навіть на кілька хвилин». Фахівці також просять давати воду безпритульним собакам.

Фото й обкладинка: Erma&Reinikainen