«Пункти незламності» переводять у робочий режим через тривалі відключення світла в Київській області, повідомляє очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Наразі вже функціонують 225 пунктів, ще 397 готують до відкриття. Їх відкривають органи місцевого самоврядування, підрозділи ДСНС, відповідальний бізнес та Укрзалізниця.

Керівникам громад доручили оновити всі дані про адреси, графік та умови роботи пунктів та постійно інформувати мешканців громад. Зокрема, в «пунктах незламності» обов’язково має бути:

  • світло
  • інтернет
  • доступ до мобільного зв’язку всіх операторів
  • вода
  • аптечки.

Адреси усіх «пунктів незламності» й укриттів можна перевірити на сайті або в чат-боті.

   

«Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися, їх почали запускати в Україні наприкінці листопада на тлі перебоїв зі світлом, водою і теплом. Знайти найближчий пункт можна за допомогою чат-боту.

   

У Київській області розгорнули понад 400 «пунктів незламності». У березні 2023 року вирішили перевести пункти з режиму цілодобового функціонування в режим готовності до термінового відновлення роботи. У разі екстрених відключень електроенергії, порушення роботи критичної інфраструктури або іншої надзвичайної ситуації «пункти незламності» мають відновити роботу протягом однієї або двох годин.

фото й обкладинка: КОВА