Дві третини власних генеруючих потужностей, пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів Росії, відновили в Києві, зазначає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Систему виробництва електроенергії і тепла планують децентралізувати. Для цього побудують ТЕЦ малої і середньої потужності. Наразі в місті збільшують кількість мобільних пересувних котелень.

У КМДА зазначають, що всі лікарні міста оснащені генераторами, понад сто котелень системи централізованого опалення мають генератори. 175 бюветів можуть оперативно підключити до джерел атономного живлення. 

Роботи з відновлення і модернізації стали частиною концепції «Енергетичне відновлення: шлях до розподільної когенерації». До того ж, медичні заклади облаштовують сонячними панелями в межах проєкту.

   

Приблизно 11 тисяч багатоповерхівок Києва мають інженерне обладнання, що залежить від електроенергії, зазначають у КМДА. Це насоси систем водопостачання, опалення, ліфти. 

Міська влада реалізовує програми енергоефетивних заходів, зокрема «70/30». У межах проєкту місто компенсує 70% вартості ремонтів, придбання альтернативного живлення. Зокрема, мешканці багатоповерхівки в Голосієві встановили сонячні панелі й інвертори. У будинку виконали роботи на 8,8 мільйонів гривень, 70% з яких відшкодувало місто.