У Сумах архітектори SM Architects і команда «Суми майбутнього» планує створили креативний простір біля історичної камʼяниці, повідомляє співзасновник «Суми майбутнього» Ігор Титаренко.

Дворик в історичному центрі міста, де є камʼяниця другої половини 19 століття, очистили від сміття й чагарників. Там хочуть облаштували креативний простір для відпочинку, зокрема на фасаді будинку розмістити мультимедійну дошку для перегляду фільмів.

У межах проєкту також хочуть облаштували підсвітку, щоб підкреслити автентичність будівлі. Під час проведення заходів у центрі простору встановлять пательні для вогнища на біопаливі для запобігання утворення диму. Крім того, у просторі хочуть облаштувати малу імпровізовану сцену для проведення лекцій на свіжому повітрі.

 

У травні спільнота «Суми майбутнього» створила концепцію відновлення набережної Псла. Проєкт набережної передбачає інклюзивні пішохідні доріжки, ліхтарі, зони відпочинку й для настільних ігор, паркінг, пірс, альтанки, майданчик для вигулу собак, мистецький простір і громадські інклюзивні вбиральні.

Фото: Ігор Титаренко