Другий благодійний забіг «Біжу за тих, хто в берцях 2.0» проведуть на ВДНГ, повідомляють організатори заходу БФ «Гуркіт».

Мета цьогорічного забігу – зібрати понад півтора мільйони на 40 ручних гранатометів «Форт-600» для двох батальйонів 71-ї окремої єгерської бригади.

Дистанції:

  • дорослий забіг (10 кілометрів) стартує о 08:00;
  • дорослий забіг (5 кілометрів) стартує о 09:30;
  • дитячий забіг (420 метрів) стартує об 11:00;
  • веселий забіг (1 кілометр) стартує о 10:30.

У межах веселого забігу можна бігати як завгодно: із собаками, у різноманітних костюмах, спиною вперед, «на що вистачить вашої фантазії», зазначають організатори.

До благодійного забігу також можна долучитися онлайн. Учасники самостійно обирають місце, час і дистанцію. Щоб підтрвердити результат, треба зробити його фото або скриншот і відправити «Гуркоту».

Усі учасники, які перетнуть фінішну стрічку, отримають медаль. Її створили з гільз, якими знищували ворожі дрони.

Благодійний внесок – 600 гривень. Для військових участь безоплатна. Стартовий пакет для забігу можна отримати у визначені години 5 й 6 червня в магазині Gorgany за адресою вулиця Антоновича, 14. У день забігу стартовий пакет можна отримати на місці в порядку живої черги.

Місце збору – урбан-парк на ВДНГ. Зареєструватися можна за посиланням до 22:00 6 липня.

   

Минулого року на забіг зареєструвалися 977 учасників, бігуни доєдналися онлайн із 12 країн світу. Тоді зібрали 488 500 гривень і закупили два пікапи для 24 ОМБр імені короля Данила.