Безоплатні групи підтримки «для всіх, хто відчуває тривогу й знесилення через війну» проведе Український ветеранський фонд.

До терапевтичних груп можуть долучитися, зокрема, люди, які чекають рідних з фронту, і внутрішньо переміщені особи. Їм хочуть «допомогти віднайти сили, щоби легше пережити період невизначеності» та створити для них безпечне середовище, кажуть організатори.

Зустрічі проводитимуть онлайн. Групова робота – це 10 зустрічей у групах по 10–14 людей раз на тиждень (четвер, о 19:00). Тривалість зустрічі – 1,5–2 години.

Відбирати учасників будуть психологи за результатами індивідуальних консультацій, які триватимуть одну годину й передбачають знайомство, стабілізацію психологічного стану й роботу над проблемами, про які людина не готова говорити на загал. Зареєструватися на консультацію можна за посиланням.

   

Кількість людей із ПТСР зросла майже вчетверо у 2023 році, як порівняти з 2021 роком. Протягом останніх двох років в електронній системі охорони здоров’я фіксують значне збільшення таких випадків. Зокрема, за перші два місяці 2024 року діагноз встановили фактично такій кількості людей, як за весь 2021 рік.