Наприкінці липня відключень електроенергії стане менше, повідомляє член наглядової ради «Укренерго» Юрій Бойко.

За його словами, орієнтовно після 20 липня дефіцит в енергосистемі стане значно меншим, як порівняти із тим, що є зараз. Це повʼязують із тим, що з ремонту виведуть кілька об'єктів, які виробляють електроенергію. Окрім того, тоді ж очікують, що в Україні знизиться температура і як результат зменшаться обсяги споживання електроенергії. 

Водночас через наслідки російських атак по енергоінфраструктурі України в «Укренерго» прогнозували й попереджали, що в червні та липні стан енергосистеми буде найбільш складним, додає Бойко. 

   

У червні графіки відключення електроенергії оновили для Києва й області. У Києві гарантовані відключення світла подовжили до чотирьох годин, можливі – до трьох годин. Згодом у «сірих» зонах почали вимикати світло, «особливо, коли час припадає на пікові години». 

   

Ми зібрали в одному тексті головні запитання про часи відключень електроенергії й блекауту: від підготовки Києва до холодної зими до експлейнера про українську енергетичну систему й лайфхаків із використання електроприладів.