Інклюзивне укриття з дотриманням норм безбар’єрності облаштували на бульварі Вацлава Гавела, 34-Б, що біля парку «Відрадний», зазначає голова Солом’янської райдержадміністрації Ірина Чечотка.

В укритті є вбиральня, тактильні смуги, поручні, мнемосхема й інформаційні таблички. Також у приміщенні є підсвітка, яка працюватиме за умов відключень електроенергії. Сховище обладнали пандусами й підйомником із платформою для людей з інвалідністю.

Приміщення можна використовувати для проведення тренінгів і різних активностей, додають у райдержадміністрації.

   

Доступні укриття для людей з інвалідністю почали облаштовувати в Києві в лютому 2024 року. Таке укриття вже презентували на вулиці Борщагівській.

   

У лютому 2024 року в застосунок «Дія» додали мапу укриттів і можливість повідомити, якщо воно зачинене. Новий функціонал можна знайти в розділі «Незламність». Там буде рейтинг кожного укриття, адреса, його вигляд із фото й інформація про те, скільки воно вміщує людей.

   

Менше 10% укриттів в Україні доступні для людей з інвалідністю й маломобільних груп населення станом на лютий 2024 року, розповідав заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко. За його словами, в Україні затвердили нові норми будівництва укриттів. Згідно з ними, усі укриття, які будують і реконструюють, мають бути інклюзивними.

фото й обкладинка: Ірина Чечотка