Невідомі відновили меморіальну дошку Михаїлові Булгакову, повідомляють у літературно-меморіальному музеї Булгакова.

Меморіальну дошку зафарбували бронзовою фарбою на Андріївському узвозі, коли тривало планове відключення електрики 28 червня, зазначили в команді музею.

   

«Українізовану» пам’ятну дошку на честь письменника відкрили на фасаді київського «Літературно-меморіального музею Булгакова» до його дня народження 15 травня 2023 року. Дошку на честь «шовініста, українофоба й імперця» відкрили без погоджень, поки в Україні тривають активні процеси з дерусифікації, зазначив активіст Олег Слабоспицький. На дошці змінили напис, очистили на тонували.

У ніч на 28 травня 2023 року меморіальну дошку вдруге облили червоною фарбою. «На День Києва Булгаков заграв новими барвами. І це найменше, що він міг отримати за паплюження українського Києва у власних діях і творах», – прокоментував активіст Олег Слабоспицький. Тоді в музеї заявили, що «історію треба вчити, а не відкидати».

The Village Україна розповідав, що побачив у музеї Булгакова на Андріївському узвозі. Комісія Інституту нацпамʼяті вважає, що в Києві не має бути музею Михаїла Булгакова. У музеї запевняють, що готові змінитися, і запрошують подивитися, що вже зробили.

фото й обкладинка: Літературно-меморіальний музей Булгакова