Перший в Україні терапевтичний сад у скандинавському стилі відкрили біля психіатричної лікарні імені Павлова, пише КМДА. 

Терапевтичний сад розташували на площі 4500 м² у лісистій місцевості. Він має окремі зони, пристосовані до різних потреб відвідувачів, зокрема для усамітнення, соціальної взаємодії й реабілітації. Він також облаштований для маломобільних людей.

У саду люди, які страждають від психічних травм і посттравматичних стресових розладів, можуть полегшити процес відновлення. Окрім того, завдяки його відкриттю хочуть підвищити рівень обізнаності про психічне здоров’я та способи подолання пов'язаних із ним проблем.

Сад створила команда дансько-українських дизайнерів, яку очолив данський архітектор та містобудівник Мікаель Колвілл-Андерсен. До втілення проєкту залучили також понад 1 000 місцевих волонтерів та міжнародних партнерів.

   

Данський містопланувальник і дизайнер Мікаель Колвілл-Андерсен займається ініціативою Bikes 4 Ukraine, яка збирає вживані велосипеди з Європи й відправляє в Україну. Останні місяці велоурбаніст перебував в Києві й працював над створенням тут терапевтичного саду. Іще один такий сад планують облаштувати у Львові, на базі центру реабілітації Unbroken.

Редакція The Village Україна запитала Колвілла-Андерсена про простір і чому це важливо.

Обкладинка й фото: КМДА