Інклюзивний житловий комплекс для воїнів, які отримали суттєві фізичні ушкодження внаслідок поранень, планують добудувати наприкінці літа в Київській області, повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

У комплексі побудували 56 приватних будинків, кожен площею 80 м2. Наразі в будинках роблять ремонт, встановлюють кухонні меблі, облаштовують ванну та санвузли. На території земельні ділянки буде тераса для відпочинку. 

Будівельники планують спорудити амбулаторію, дитячі та спортивні майданчики, зони відпочинку й укриття. Тротуари та проїзди облаштовані для вільного пересування. 

У містечку військові житимуть зі своїми родинами. Будинки та земельні ділянки віддадуть у власність військовим і їх сім’ям. Також ветеранів працевлаштують на місцеве підприємство. Дітей військових до школи та садочка возитиме автобус, який планують купити благодійники.

Перші два сертифікати на отримання будинків у цьому комплексі вже передали військовим ГУР. Очільник ОДА зазначив, що сертифікати планують вручити ветеранам з 3-ї окремої штурмової бригади, 72 ОМБр імені Чорних Запорожців та 114 бригади ТрО.

   

За 30 кілометрів від Києва, у селі Дмитрівка, будують перше кластерне місто в Україні під назвою Vlasne Misto, де вже почали перші продажі житла. Ми запитали в керівника проєкту, чому це не утопія.

фото й обкладинка: Руслан Кравченко