Капітальний ремонт мосту через річку Ірпінь на дорозі Р-02 Київ – Іванків – Овруч закінчать наприкінці літа, повідомляє Служба відновлення і розвитку інфраструктури в Київській області.  

Відновлювати міст почали восени 2023 року. За цей час виконали основний обсяг робіт:

  • влаштували пальові фундаменти, опори й балки прогонової будови;
  • забетонували монолітну залізобетонну плиту
  • влаштували деформаційні шви на мосту
  • змонтували системи водовідведення
  • встановили бордюрний камінь, перильне й барʼєрне огородження;
  • облаштували велопішохідну доріжку й тротуар.

Комунальники працюють над гідроізоляцією монолітної плити, потім її заасфальтують й облаштують підходи до мосту. Також планують встановити автономне освітлення. Наприкінці літа рух відкриють для всіх видів автотранспорту. 

   

Міст через Ірпінь пошкодили в лютому 2022 року. Тоді налагодили тимчасовий проїзд по мосту, щоб забезпечити логістику між Києвом і населеними пунктами Вишгородського району. У листопаді 2023 року відкрили новий міст паралельно тому, що підірвали українські військов.

У Київській області через бойові дії зруйновані й пошкоджені 24 мости, майже біля кожного з них облаштували тимчасові переправи й об’їзди, поки триває капітальна відбудова. У роботі Державного агентства відновлення більш як 25 обʼєктів у різних областях.

Упродовж 2023 року вже відбудували шість мостів, зокрема залізничний міст через річку Ірпінь, міст у Стоянці. Також відновили міст, який забезпечує пряме сполучення Фастова з Києвом.

обкладинка й фото: Служба відновлення і розвитку інфраструктури в Київській області