Безпекову гру-ходилку «Кроки (не) в усі боки» для дітей і підлітків запустили на Центральному залізничному вокзалі за сприяння Укрзалізниці, ДСНС і ЮНІСЕФ.

Гра є частиною інформаційної кампанії «Літні пригоди без шкоди» з поширення правил безпечної поведінки серед дітей і підлітків. Вона охоплює чотири теми: безпечна поведінка на воді, правильне поводження з вогнем і на залізниці, правила мінної безпеки.

Команда розробила «напідложну» гру «з клітинками, ходами і яскравими персонажами» за прикладом настільних. Діти крутять барабан і пересуваються по ігровому полю, у процесі гри вони отримують вказівки й оминають загрози.

Розробники додали до гри диджитал-доповнення для «більшої інтерактивності». Учасники можуть отримати завдання й дізнатися про кількість ходів за допомогою смартфона, відсканувавши QR-код на початку гри.

Локація з безпековою грою розміщується між Центральним і Південним вокзалами. Зіграти в неї можуть усі охочі до 31 серпня. 

   

Кампанію «Літні пригоди без шкоди» розробили МОН разом із ЮНІСЕФ, Укрзалізницею й ДСНС. Її мета – розвиток в учнів критичного мислення й навичок швидкого реагування в небезпечних ситуаціях. 

Для учнів і вчителів розробили безпековий курс у межах кампанії. Заняття розроблено в інтегрованій формі з використанням презентацій, рольових ігор і віртуальних симуляцій. Кожен урок містить методичні рекомендації для вчителів, презентацію, вправи й додаткові навчальні матеріали. Зокрема, такі заняття можна проводити на уроках «Основи здоров’я».

фото, обкладинка й відео: Укрзалізниця, ДСНС, ЮНІСЕФ