США профінансують терміновий друк дитячих книг, зокрема підручників, повідомив Володимир Зеленський у відеозверненні.

Планують надрукувати понад три мільйони примірників для 1–2 класів. На це виділили понад вісім мільйонів доларів. Зеленський вказав, що книжки надрукують «на українських потужностях і до початку навчального року». Книжки отримають понад 12 тисяч шкіл.

Підручники будуть закуповувати «за конкурентною й прозорою процедурою», – кажуть у МОН. Українські видавництва, які отримають гриф від Міносвіти й наберуть понад 10 тисяч голосів від закладів освіти, отримають кошти на друк.

«Харківські друкарні випускають значний відсоток усіх книг в Україні, зокрема підручників для українських дітей. Ударами по цих друкарнях Росія атакує систему освіти України», – кажуть у Білому домі. 

   

Харків атакували щонайменше 15-ма ракетами 23 травня. Тоді російська ракета влучила в друкарню «Фактор-Друк». У книгарні Vivat зазначили, що там друкували книжки майже всіх українських видавництв. 

   

Того ж дня видавництво Vivat запустило флешмоб, щоб підтримати друкарню. Читачів закликали викласти в соцмережі фото книг, які були надруковані у «Фактор-Друк» із хештегом #фактордрук. Також компанія «Фактор» відкрила збір на підтримку друкарні, кошти також спрямують на підтримку постраждалих.