Генеральний прокурор повідомив нардепу Миколі Тищенку про підозру через напад на ветерана в Дніпрі, пише ДБР. 

За вказівкою Тищенка група людей утримувала ветерана протягом певного часу й завдала йому тілесні ушкодження, пояснюють у ДБР. Згідно з їхніми даними, це зробили попередньою змовою та із застосуванням фізичної сили й спецзасобів.

Депутату повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (частина 2 статті 146 КК України). Вона передбачає обмеження волі на строк до пʼяти років або позбавлення волі на той самий строк.

UPD. Офіс Генпрокурора погодив клопотання щодо запобіжного заходу Тищенку у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Окрім того, про підозру повідомили іще одній людині, причетній до нападу. Ідеться про частину 2 статті 127 й частину 2 статті 146 КК України. Зараз іще продовжують встановлювати особи інших людей, які напали на ветерана.

   

20 червня невідомі в камуфльованому одязі й балаклавах завдали 33-річному чоловіку тілесні ушкодження й незаконно утримували його. У спецпідрозділі «Кракен» підтвердили, що чоловік, який постраждав під час конфлікту, є колишнім військовослужбовцем спецпідрозділу.

Відтак поліція відкрила дві кримінальні справи за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і частиною 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.