В Одесі заборонять паркувати електросамокати на тротуарах, повідомили на сайті міської влади.

Натомість розміщувати електросамокати можна буде на платних парковках і кишенях для транспорту. Відповідне рішення пояснюють змінами в українському законодавстві, згідно з якими електросамокати тепер визначають як транспортний засіб.

Точний перелік місць для паркування визначатимуть з компаніями, які надаватимуть послуги з прокату. Водночас NE:Urban зазначають, що через відповідні зміни втрачається головна мета використання прокатних самокатів і дістатися ними пункту призначення буде неможливо.

Крім того, самокати не спричиняють проблему запаркованості дворів, вулиць і тротуарів, що могло б заважати іншим учасникам дорожнього руху, кажуть у NE:Urban.

Урбаністи пропонують виокремити спеціальні зони паркування в межах центральної частини міста, де стиснені умови й велика кількість важливих пам’яток архітектури. А користувачам електросамокатів нараховуватимуть бонуси в разі зупинки самоката саме на цих локаціях.

   

Прокат електросамокатів Bolt відновили в Одесі. Станом на 16 травня вартість оренди електросамокату в місті становила 9 гривень за розблокування й 3,50 гривні за кожну наступну хвилину.