У Дарницькому районі Києва уночі побили ветерана, колишнього військовослужбовця 32-ої ОМБр, повідомила його сестра на Instagram-сторінці.

За її словами, коли чоловік вигулював собаку, до нього підійшли троє людей й один з них «почав предʼявляти за зачіску», а тоді бити. «Била одна людина, дві інші стояли та страхували на випадок, якщо він не впорається», – пише дівчина.

Згодом на місце події приїхала поліція й «швидка допомога». «Усіх повезли на Кошиця [Дарницьке управління поліції ГУНП у Києві], взяли покази… та відпустили», – додає сестра ветерана.

У поліції зазначають, що усіх причетних знайшли й відкрили кримінальну справу за фактом побиття (частина 2 статті 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження»). Постраждалий має пройти експертизу, щоби визначити ступінь тяжкості отриманих ушкоджень. Його статус ветерана у поліції поки не коментували.

UPD: Київська міська прокуратура повідомила про підозру нападнику на колишнього військовослужбовця 32-ої ОМБр 23 червня 2024 року.

Це неповнолітній студент коледжу, який має посилену військову та фізичну підготовку. Йому повідомили про підозру у вчиненні хуліганства з особливю зухвалістю за частиною 1 статті 296 КК України. Нападнику загрожує штраф від 1 000 до 2 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційний нагляд на строк до п’яти років або обмеження волі до п’яти років.

   

20 червня невідомі в камуфльованому одязі й балаклавах у Дніпрі завдали 33-річному чоловіку тілесні ушкодження й незаконно утримували його. У спецпідрозділі «Кракен» підтвердили, що чоловік, який постраждав під час конфлікту, є колишнім військовослужбовцем спецпідрозділу. 

Поліція відкрила дві кримінальні справи за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і частиною 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.