Через напад на ветерана в центрі Дніпра відкрили дві кримінальні справи, повідомляє головне управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

Учора, 20 червня, невідомі в камуфльованому одязі й балаклавах завдали 33-річному чоловіку тілесні ушкодження й незаконно утримували його, пояснюють у поліції. У спецпідрозділі «Кракен» підтвердили, що чоловік, який постраждав під час конфлікту, є колишнім військовослужбовцем спецпідрозділу. 

Відтак поліція відкрила дві кримінальні справи за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і частиною 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці проводять слідчі дії, щоб ідентифікувати всіх причетних.

   

У квітні на Вінниччині двоє чоловіків убили поліціянта. У Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що на відео з бодікамери патрульного, яке поширюють в медіа, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Тоді поліція відкрили кримінальну справу за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (стаття 348 Кримінального кодексу України). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.