Дощовий садок облаштували в сквері на вулиці Воскресенській, 12-Г, що в Дніпровському районі, повідомляє КП УЗ Дніпровського району.

Садок спорудили в місці, де постійно збирається велика кількість води під час опадів. Поруч висадили злакові й багаторічні трави, які поглинають воду.

«Функція таких садків полягає в затриманні й поглинанні дощової води й уникненні повеней», – кажуть комунальники. Також садки сприяють очищенню та зволоження повітря.

Це перший такий садок у Дніпровському районі.

   

Перші дощові садки створили в Солом’янському, Оболонському й Подільському районах Києва, зокрема на Контрактовій площі в травні 2024 року. У «Київзеленбуді» зауважили, що дощові садки не складні в обслуговуванні. Певні види рослин можуть потребувати лише сезонного зрізання чи підкошування.

   

Каналізаційна система міста не розрахована на великі обсяги водозбору, пояснювали в «Київавтодорі». Дощова вода тече з дахів і тротуарів на дорогу, а потім потрапляє в закриту систему зливової каналізації, яка не може пропустити весь обʼєм води під час залпових злив. Через це на деяких ділянках утворюються підтоплення.

   

Вулиці в Києві затоплює не вперше. Три вулиці міста затопило через тривалі дощі 12 червня 2024 року. Комунальники протягом доби усували наслідки негоди. Нові доріжки відпочинкової зони на Оболонському острові затопило після зливи 3 червня.

фото й обкладинка: КП УЗ Дніпровського району