Фонд «Має значення» призупиняє проєкт реставрації історичних вивісок у Києві, повідомляє засновник фонду Ярослав Федоровський.

У межах ініціативи дослідили понад 60 вивісок у столиці. Не всі вивіски є цінними для громадськості, кажуть у команді. «Найбільшу вагу мають ті, з якими кияни й гості найбільше взаємодіють, на Подолі й у центральній історичній частині Києва», – розповідають активісти.

Однак для відновлення вивісок у районі ДВРЗ, Троєщини, Солом’янському чи Голосіївському «не вистачить ні підтримки, ні коштів, ні можливостей донести цінності», зазначають активісти.

Команда планує розпочати проєкт відновлення вивісок у Львові. Про деталі проєкту ще не відомо.

«Має значення» вже відновив чотири історичні вивіски в Києві – «Квіти», «Кольорове фото», «Молоко» разом із Milk Bar і «Перукарня». Також активісти планують відновити вивіску «Автостанція Поділ» і  на вулиці Нижній Вал, 15-А, і вивіску «Перукарня», що на вулиці Межигірська, 3, щойно власники дадуть на це дозвіл.

Вивіска «Молоко»
Фото: «Має значення»

Вивіска «Квіти»
ФОТО: «Має значення»

Процес рестраврації вивіски «Кольорове фото» Фото: «Має значення»

Вивіска «Перукарня» Фото: «Має значення»

   

Активісти руху «Має значення» до повномасштабного вторгнення РФ займалися відновленням історичних дверей у Маріуполі.

   

Редакція The Village Україна поговорила з ініціатором і волонтером проєкту Ярославом Федоровським про Маріуполь, сутички з міською владою, взаємодію з «Київрекламою», критику від урбаністів, ставлення до радянської спадщини й плани на майбутнє.

фото й обкладинка: Фонд «Має значення»