Турецька компанія Onur стала єдиним учасником аукціону й виграла тендер на протиаварійні роботи мосту Метро.

У межах ремонту мають провести реставрацію з пристосуванням автопотягів мосту Метро. Очікувана вартість робіт становить два мільярди гривень. Компанія запропонувала виконати роботи за 1 мільярд 995 мільйонів гривень. 

Onur була єдиним учасником тендеру. Договір на реставрацію мосту Метро мають укласти до 31 грудня 2026 року.

Аукціон провели 17 червня. На момент написання новини заявка компанії перебуває на розгляді. У компанії Onur поки що ніяк не прокоментували участь у тендері.

   

Метро-міст через Русанівську протоку – це частина мосту Метро, який відкрили в 1965 році. Вона пролягає від станції «Гідропарк» до «Лівобережної». Міст Метро після капітального ремонту відкрили у 2019 році для автомобільного руху. Вартість ремонту становила 234,7 мільйона гривень.

Ремонт дорожніх автопроїздів моста Метро планують почати влітку 2024 року. Рух мостом для приватних автомобілів перекривати не будуть, зазначив голова департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор. За його словами, міст підсилять знизу, звузять смуги й перекинуть рух з однієї сторони на іншу.

На мосту Метро й мосту Патона комісія Мінвідновлення виявила суттєві пошкодження. Згідно з тендером на платформі «Опендатабот», у липні 2023-го стало відомо, що Київ планує витратити 15 мільйонів гривень на ремонт частини мосту Метро через Русанівську протоку. 

обкладинка: Andriy155 (Wikimedia Commons)