Пекарня Vytach Bakery й Музей Івана Гончара проведуть святкування «Купала у Витачеві» з благодійним збором 22 червня в селі Витачів, що на Київщині. 

Вхід на захід безкоштовний. Участь у майстер-класах, обрядових дійствах і частування кулішем – за донейти. Під час події збиратимуть гроші на батареї для FPV-дронів для 92-ї ОШБр.

Захід розпочнеться о 12:00 і триватиме до 21:00. У програмі заходу лекції про традиції Купала, село Витачів і Городище, майстер-класи зі збору лікарських трав, виготовлення ляльок і птахів із трав і квітів. Увечері відбудеться видобування «живого вогню», запалювання купальської ватри, стрибання через вогонь і пускання вінків на воду. Повну програму можна подивитися за посиланням.

На території працюватиме ресторація з їжею, напоями й пекарня з хлібом, випеченим на дровах. Організатори радять взяти рядна й каремати, головні убори від сонця й дощовики.

Як дістатися на захід

  • на маршрутці від станції метро «Видубичі» в напрямку Ржищева до зупинки «Витачів». Від зупинки до місця події пішки 40 хвилин;
  • на машині – вулиця Наддніпрянська, 10, «Пекарня «Витач».

   

The Village Україна розпитав власників Vytach Bakery про втілення ідеї пекарні, рецепти закладу й роботу закладу в перші дні повномасштабного вторгнення.

обкладинка: Микола Василечко (Wikimedia Commons)